Dansk angriber valgt i MLS SuperDraft

Dansk angriber valgt i MLS SuperDraft

Den unge dansker har imponeret på college i de seneste år, og i går blev han så Major League Soccer-spiller.

 

Niko Hansen (Foto: Columbus Crew)
Niko Hansen scorede 28 mål og lagde op til 14 i 79 kampe for New Mexico. (Foto: Columbus Crew)

Navnet Niko Hansen siger dig måske ikke så meget, men den unge dansker har været et velkendt navn på den amerikanske collegescene i de senere år, og inden længe bliver han det måske også i Major League Soccer.

 

LÆS OGSÅ: Mestrene snuppede FC Nordsjælland-talent i SuperDraften

 

Da klubber og spillere fredag aften og nat – dansk tid – var samlet i Los Angeles til den årlige MLS SuperDraft, blev danskerens navn nemlig råbt op, da Columbus Crew som klub nummer ni gik på scenen. Her valgte de den 22-årige danske angriber, der også kan spille på kanten.

 

Niko Hansen blev født i Randers af danske forældre, men han flyttede i 2005 til USA, hvor han har gået på både high school og college. Her har han altså imponeret i stor stil. I fire år på college hos New Mexico har den unge dansker spillet 79 kampe – 65 fra start. Her scorede han 28 mål og noterede sig desuden for 14 oplæg.

 

LÆS OGSÅ: Lykkelig Oduro efter draft-valg: Det er så godt!

 

Den unge angriber er både dansk og amerikansk statsborger og har desuden været inde omkring det amerikanske u23-landshold efter flere imponerende præstationer. Til MLS Combine fortsatte han med at imponere, og Columbus Crew var altså så tilfredse med det, som de så, at de valgte at tage ham som nummer ni af alle spillere.

 

– Niko er en dynamisk spiller, der kan ændre kampe. Han er meget uforudsigelig, og han dukker konstant op i positioner, der skaber problemer for forsvarsspillerne. Han skaber spil og dukker op på de rette tidspunkter. Han er aggressiv og ikke bange for at gå ind i dueller. Han er en spiller, der nyder at score og at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, fortalte cheftræner Gregg Berhalter til klubbens hjemmeside umiddelbart efter.

 

FC Nordsjælland-spillerne Dominic Oduro og Souheib Dhaflaoui var også en del af årets SuperDraft. Førstnævnte blev valgt som sidste spiller efter de første to runder, da Seattle Sounders snuppede ham, mens Dhaflaoui får en ny chance for at blive valgt på tirsdag, når tredje og fjerde runde finder sted.

 

Herunder kan du se lidt højdepunkter fra hans tid i college:

 

 

LÆS OGSÅ: FCN-talent om MLS-prøvetræning: Det er en fed mulighed

 

FIND OS PÅ FACEBOOK OG TWITTER FOR ALTID AT VÆRE HELT OPDATERET PÅ MAJOR LEAGUE SOCCER.